L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al

Permacultivo.es L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al Image

AUTOR(A): Alberto Reche Ontillera

FECHA: 2014

NOMBRE DEL ARCHIVO: L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al.pdf

DESCRIPCIÓN

Cuida los árboles y descarga el libro de L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en formato electrónico. En permacultivo.es encontrará el libro de L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en tu teléfono, tableta o navegador!

L’Speculo és un document de documents, un manuscrit escrit en català que recopila els regestos dels més de set-cents pergamins que tenia al seu poder l’any 1764 el propietari de la Torre Tavernera, Bernardí Lluís d’Ardena, membre de la noblesa mitjana catalana, successor en línia directa dels Montornès, nissaga posseïdora del terme i la jurisdicció del castell que avui anomenem de Sant Miquel.Documents comercials, testaments, privilegis o juraments s’apilaven, enrotllats i numerats, dins les dependències de l’arxiu familiar i ens parlen avui, des de la distància, de la Catalunya medieval i moderna. Un testimoni mut de les estratègies de la noblesa i els grups benestants locals per mantenir i fer créixer el patrimoni familiar i justificar la pervivència d’uns drets que calia mantenir.I entre regest i regest, transcrits íntegrament pel que fa als segles XII-XV, ens endinsem en l’evolució del Montornès medieval i gairebé com un mapa del tresor, l’Speculo ens acompanya, no només en la trama dels Montornès, sinó també en les rendes agrícoles, l’especulació urbanística, els conflictes de veïnatge, la presa de consciència col·lectiva de la comunitat que habitava el terme, l’acció pacient dels homes i les dones que feien del conreu de la terra la seva forma de vida.
DESCARGAR
LEER EN LINEA

L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes ...

RECHE ONTILLERA, Alberto. L'Speculo de 1764. Una aproximació documental al Montornès medieval.Edició del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Montornès, i de Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Speculo de 1764 - entrehistorias.com

RECHE ONTILLERA, Alberto. L'Speculo de 1764. Una aproximació documental al Montornès medieval.Edició del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Montornès, i de Publicacions de l'Abadia de Montserrat.
LIBROS RELACIONADOS

Mapas De Aprendizaje Y Tecnicas De Memorizacion.pdf

¡Fuera Chuches!: Las Historias De Alex.pdf

Aniversario Del Círculo De La Amistad Numancia. 1848-1998.pdf

Husserl Y La Historia: Hacia La Funcion Practica De La Fenomenolo Gia.pdf

Sunu Gaal.pdf

Els Banys (Mira Mira).pdf

La Administracion Que Demanda La Ciudadania.pdf

Aprende Con Los Colores Nº 1 (Ofertas Altorrey).pdf

Realidades Y Enigmas Del Mundo Subatómico.pdf

Guarijío De Arechuyvo, Chihuahua.pdf

Ceramica Preincaica: Erotismo Al Natural .Nuestros Padres Indoeuropeos .Sindicatos Amarillos (1900-1939) .1903: Y El Hombre Volo .Y Otros.pdf

La Fuerza De La Cruz (5ª Ed.).pdf

Legislacion Penitenciaria (5ª Ed).pdf

1bach.tactics Workbook.pdf

Jerusalen: Una Ciudad Y Tres Religiones.pdf

Diccionario De Ciencia Politica.pdf

Pimpin Y Doña Gata.pdf

El Paso Tan Lento Del Amor - Hector Bianciotti - Planeta **.pdf

El Verdadero Yo: ¡En Pie!.pdf